smått och kortxD

tag sen eller hur?
aja men har inte precis hänt nå specc denne vecka. typ på måndag stanna i pajala, var me tobbe, fredde, ett teg me wille och arre. inge specc me det. sen tisdag vette fen vad jag gjorde jo typ börja läsa en bok simon och sohpie(stava?) läste typ bara. sen på onsdag var me yazza och vi snacka sen somna jag halv 7 och vakna efter 8 skulle ju se andra avenyn som börja 9 och efter andra avenyn läste jag ut boken. sen idag skola som alla andra dagarna och sen har jag vart och joggat/gått me yazza och så har vi tränat och Stretsjat(stava???) och ska snart hoppa i duschen ;]
aja men puss&kram skriver mer säkert imon :D
 låna fridas gula rosett xD och provade hennes hatt xD
  hade tråkigt så tråkade på mina skor så nu ser dom ut så här ;D undra hur länge det håller :P

alla har vi varit små

Bloggade aldrig igår men är som så seg på blogga nu överhuvutagen!
men igår var jag i happis köpte 3par skor en stor ram grejs som man kan lägge en massa foton i och hänga på väggen. sen skylskåpsmagnetstsramar 3st som jag har lagt in bilder, en på mig när jag var liten, en på sadra när hon var liten och en på oss båda när vi var små. och dom ska jag ge till mamma:)<3 sen skrev jag ett "brev" om världens bästa mamma som jag ska ge henne samtidigt som dom dära små magneterna.
aja igår gjorde jag väl inte så mkt mer, jo läste min bok typ läste ut den halv 4 på natten/morgonen var typ helt inne i den men samtidigt orka jag verkligen inte läsa men gjorde det ändå, och så att jag och chatta på msn!
jåjå idag blire å fara till pajala, efetsrom ingen kommer vara hemma fördom vet inte när dom kommer hem..
men nu göra nått annat som å ladda upp lite bilder ;)



mycket nöjd me mina köp ;)
jag pappa och sandra sandra mamma och sandra jag jag  sandra jag pappa och oscar(illern i pappas famn) jag sandra och jag sandra jag jag jag jag jag och pappa jag moffa och sandra mamma och jag sandra pappa och jag sandra och jag mamma snoddas pappa jag och sanda pappa och jag mamma jag pappa och sandra<3333

Alla har vi varit små! :')<3 Miss the time!<3

=)

okeokej ska börja me gårdagens utflykt med AMna :D
jag och amna skulle vara ute och springa/jogga men ist så koka vi o´boy och gick på en utflykt!
aja vi gick nånstans och så hamna i vi en skog vi titta på båda sidorna av skogen på den den ena höll hjärtat på hoppa upp, en ren! den skrämde fan oss, vi gick till ett ställe och hade skit kul, blev typ full av o´boy säger vi som :D
idag har jag vart me mira, vi titta först på 8mile sen så flumma vi oss as mkt, haha. när vi var och vänta på bussen så strippa vi typ haha!
bilder från utflykten:
              
bilder från mig och mira:
 


mer bilder [email protected]  vet inte om det går och klicka på länken men annars äre bara att söka xd

20 april

tjatja!
Idag har det vart skola som vanligt, amna var på lite damp humör igen -.-' xD
sen har väl det inet hänt så mkt mer, var gott mat till middag, tacos :D
haha sandra fick ju inte sova ifred på morgonen för elsa börja leka me kaninis på sandra och sen höll ho på leka me sandras hand och när sandra skulle upp och gå sova i mitt rum så hoppa johannes och elsa på henne hahaxD
fick ta bort dom dära ungarna så sandra fick gå sova :p
aja har inte hänt nå specc idag.
  
sandra blev plågad xD

puss&kram<33


19 april

tjatja ska börja me å skriva om igår.
nå igår var en lat söndag vakna efter 12 tror jag och var skiit trött typ titta tv men efter middagen så var jag flitig först tog jag och duka undan från bordet, sen la jag mat i skylen och diska, efter det så städa jag mitt rum i nån timma och tillslut så vek jag tvätt hade kunnat göra nått mer men fanns inget å gå för tillfället:)
idag var det skola som nästa varje måndag -.-' och så fyller ju pappa år, 39 grattis pappa :D<33 och Sara fyller också år, 31 grattis :D<3
jag och sandra var och käka mjukglass och så har vi käkat smörgåstårta gott(y) och gjort armband av garn, en till mig, en till henne och en till elsa :)
 

mitt rum + svammel bilder

pappa :)<3


Luleå

hejhej!
nå igår var jag me Amna och när vi var i pajala och på väg till fammo så stanna en bil vid oss och en kille vevaner rutan och fråga oss vars snickarbacken var. och när vi sakt så sa en i bilen "tack för hjälpen syns på facebook" haha blev ju helt kär i dom dära killarna xD men ingen vänförfrågan på facebook inte :(
aja idag har jag och amna vart i luelå! skiit skoj men bleeev sur på bussen när vi skulle åka dit (vakna vid 6-.-') kunde inte sova i bussen oskönt.. men på vägen hem sköönt!!
aja har iaf köpt:
tröja för 129 kr från hm
skjorta för 199kr från hm
skinjacka för 399 från hm
bh för 129kr från hm
bälte för 99kr från bik bok

örhängen för 33kr från glitter.

nu saknas bara skor!! okej kanske byxor också men det får jag vara utan ett tag, för skor ska jag köpa från happis nästa gång jag är där och det blir kanske nästa helg! :)
kommer lite bilder:

amna på väg till luleå

köpte sån tröja fast den gula :P

snöoväder på hem vägen och i luleå efter nån tid annars var det fint fint när vi kom

skjortan

jag och amna ibussen hem höll på leka me fötterna xD

skinnjackan, bältet och tröjan:d

ni ser ju

bh behöver ni ju inte se och örhängena har jag på men dom e orange och plastiga runda:p
puus&kram<33


Vill Ha!!

vill ha en massa kläder och skor nu!!
                 
Det var lite kläder jag vill ha, så klart finns det mycket mycket mer!
Äh skulle ladda upp 3bilder till fast på skor men bloggen totalt vägra ladda upp dom så dom kanske kommer i ett annat inlägg sen nån gång :)
men puss&kram<33

Min uppväxt!

12 september 1995 var mamma på BB och väntade en liten flicka, på dagen vid 12tiden föddes jag!

Mina första veckor/månader bodde vi e en lägenhet i Övertorneå, men strax flyttade vi till mormor och morfars hus och bodde på övervåningen, där bodde Jag, Mamma, Pappa, min stora syster Sandra, hunden Snoddas, hamstern Moa och illern(stava?)Oscar.

Och så nån gång hade jag dop och jag döptes till Saga Anna Adelina Rantatalo.

När jag var 2år skilldes Mamma och Pappa, Pappa flyttade till pajala till Farmor och Farfar, han tog även med Snoddas eftersom Mamma var allergisk och Moa och Oscar fanns inte den tiden. Och jag och Sandra bodde kvar hos Mamma, mamma träffade en ny, Eric.

Jag hade ju så klart börjat på dagis och där hade jag träffat Emma Larsson, och vi blev genast bästa vänner. Sedan fanns det ju många mer barn där än vi två. Sen en dag började det en massa barn från Luppio på dagis, ibörjan tyckte jag att dom bara skröt om att deras dagis i Luppio var mycket bättre och roligare men så klart blev man vän med dom också.

Och så blev man så stor att man fick börja på skolan, 6års/lekis eller vad man nu ska kalla det. tillsammans jobbade vi med 1orna, 2orna oh 3orna. Det jag tyckte var så bra med 6års var ju så klart att man ibland fick välja om man ville leka eller ha lektion. Sedan gick jag ju också på fritids efter skolan.

Ett år senare började jag i 1an, Mycket coolt! vi var 10st i min klass: Jag, Emma Larsson, Elise Hannu, Annina Hannu, Jenny Erkki, Linn Forsmsn, Emil Kassberg, Kalle Joki, Kristian Hannedahl och Joakim Wanståhl.

Men tyvär i 1an så var inte jag och Emma så mycket med varandra, hon var mest med Linn och jag var med Elise. Och på fritids var jag för det mesta med Emil.

Mamma och Eric hade gjort slut och mamma hade träffat Sverre, En norrman. och så skulle vi flytta till Norge, tromsø. Jag, Sandra, mamma och Sverre.

Några år tidigare hade jag och pappa farit och hälsat på pappas flickvän Johanna, och ute på gården när vi kom dit vare det två barn som cyklade, den ena hette Amna El.asrf och den andre Yasmin El.asfr. dom var tydligen Johannas(jonna´s) Systerdöttrar. Jag, Amna och Yasmin blev genast bra vänner, Bästa vänner!

Aja när jag hade flyttat till Norge började jag i 3an= 2an i sverige. Där träffade jag Emilie Fryberg, Susann Johansen och Kevin Johansen. Vi gick i samma klass och var jätte mycket med varandra, fast jag och Emilie hade blivit Bästa vänner och var med varan nästan varje dag och hittade på bus.

I Norge träffade jag också en flicka, Nora, och vi började vara mycket med varan också.

Men efter att jag bott i Norge i 2år flyttade jag och min syster tillbaka till Sverige, jag till pappa, Johanna(Jonna), våran lillebror Johannes som då var 4år och våran lilla syster Elsa som bara var några månader. Sandra däremot flyttade tillbaka till Hedenästet till mormor och morfar. Mamma bodde kvar i Norge, men dock inte med Sverre eftersom dom hade gjort slut och istället hade hon träffat Tommy som hon nu är tillsammans med, och vart det i ca. 5år.

Jag började skola i pajala och hamnade i Amnas klass, Yasmin gick i klassen under. Dom två första åren i pajala skola trivdes jag rätt så bra men i 6an började jag känna mig utanför och att ingen gilla mig, nog var jag rätt så blyg ändå. Men jag ville inget hellre än och flytta till Hedenäset! Men det blev inget av det, istället började jag i 7an i pajala och då kom ju Sattajärvibarnen. jag blev vän med dom och trivdes mycket mycket bättre i skolan men ville fortfarande Flytta till Hedenäset. Men blev inget av det heller..

Och nu går jag i 8an, för några månader sen började jag vara med kompisar från Hedenäsetskolan, men inte dom jag gick i samma klass som, jo jag har kontakt med några av dom nu. Men mina nya kompisar började jag vara mycket med. Mitt liv var mycket bättre med att få MER vänner, men så händer det alltid nått.. Jag börja må dåligt, blev krossad, deppig osv. Men är ju vänn med som dära barnen fortfarande, förutom en... men nu har jag försökt gå vidare men det är ju så klart inte helt lätt men gör ju mitt bästa.

Jag vill ju så klart fortfarade flytta till hedenäset men tyvär tänker jag på mina betyg, och så är det ju bara 9an kvar av grundskolan så länge kan jag väl bo kvar i pajala.

Det var lite om min uppväxt fast kortfattat!


Onsdag

hejhej!
idag har det faktiskt vart rätt så skoj dag i skolan, typ har vart flitig i alla timmar (no,matte,so och e-val) :D
nå sen har jag vart me rosa och frida eftersom elin, linnéa, amna, léa och christin var sjuka. 
efter skolan var och åt på frasses me pappa, elsa och johannes.. jag beställde en miniskrov och orka inte äta upp allt-.-' åt knappt nå strips och typ lämna en liten bit av hamburgaren... 
aja sen har elsa vart på kalas och johannes och pappa var också där, och jag var hos fammo, läste ut en skiiiit bra bok(y). Sista resan. heter den. 
sen kom pappa och dom och vi for hem och nu e jag på data, snart se A.A (andra avenyn) (y)
 Puss&kram<33

Dunk, dunk dunk...

jag har ju inte bloggat på ett tag och det är jag mkt ledsen för men har inte haft data :/
iaf så började skolan igår och så efter skolan var jag me elin och amna, vi titta på fotti match, säger bara så här:
jo vet att pajala vann stort men det skiter jag fullständigt i eftersom jag hatar pajala och tycker att dom suger!!!
ja nu fick jag säga mitt ord om vad jag tyckte:D
aja men idag vare också skola-.-' sen på språk-valet fick jag ont i huvet, och sen i har jag bara läst hela dan sen jag åkte buss hem och ända till nu, och huvudet verker fortfarande... sen är det dö varmt i mitt rum men har öppnat fönstert, sen känner jag mig helt slut när jag skriver här på bloggen, msn, fb eller nånstans.. Asså jag orkar inget, knappt gå! vill bara ligga i sängen och inte göra nått.
jaja får väl hoppas på att det slutar dunka i huvet snart-.-'

hede



nåra bilder när jag väntade på bussen måndag morgon :)

fick lust å måla, får se om jag orkar :)
puss&kram<33


bilder

aa här kommer bilder som jag lovat er :)
var ju å cykla ajj min röv :s xD

nemo

kyrkan

nemo

nemo

en sån där

fintfint

träd

och nemo igen


cykel

ja detvar sista bilden ;)
puss&kram<3

Sol!

godmorgon solen lyser så fint på himlen, helt skönt!
ska tror jag gå ut på ett tag måste fört klä på mig och äta, sen tror jag jag ska ut å cykla eller nått=)
idag ska jag hem,och imon är det skola :((( men ska mest troligtvist stanna i pajala efter skolan, för isse och Wat har fotti match där, kom och se vett ja! ;)
aja har inge mer å skriva så puss&kram<33 kanske laddar upp bilder sen om jag tagit när jag e ute :D

:(

Jaoo om nåra många timmar ska jag ju hem till taipis.. vill verkligen inte det!
det här är mitt riktiga hem, här hör jag hemma!
mommo och moffa får inte  sälja det här huset eller nått, finns för mkt minnen för att säljasbort!
Vill när jag blir "stor" köpa detta hus, så mina framtidsbarn får växa upp där vars jag fått.
Spela roll om jag bor mer hemma i taipis än här! det är ju hit mitt hjärta hör till, det är här jag bott i 7år en gång i tiden, det är här jag hör hemma! Här finns allt! minnen, djur, gott vatten, spöken ja allt!
Vill och hoppas jag kommer in på gymnasie i ötå så jag får BO här mer! för det är mitt hem!

(L)<33333333333

puss&kram<3

Mira :)

Nå har vart me mira ett tag, rätt så chill:)
typ var och cykla och mötte henne, sen när vi kom till mommo och moffa igen var vi upp en sväng, där måste vi sova nån dag på sommaren, jag ,mira,isse och nåra till(y) :D
aja men sen gick vi ner och åt glass och titta lite på afv, sen lite på jakten på julia och sen körslaget. och så har vi skrattat lite för en sak, haha. sen så chatta hon lite me elin och felle. och så skulle hon fara och så följde jag henne lite, HAHA hon prata me tobbe i tele och så skulle hon växla ellervad det nu var och så plötsligt lät det ett krach och så lega hon på marken, höll på skratta ihjäl mig , HAHA! sen så hade ho versta stor reflexväst och hjälm såg så himla kul ut, sen när hon lega på marken så var hjälmen en bit i från henne haha!
aja följde henne en bit och nu e jag hemma :)

haha mira du lyckades bra(y) xD

puss&kram<3


Header!

som ni ser har jag en ny header, sjukt fin också:)
den har ellen gjort och hon är bra på sånt, hon har också gjort miras http://miiiraaaa.blogg.se här kan ni kolla hennes blogg :)
aja men tack Ellen sött av dig å göra en header<33
puss&kram<3

Har tråk

såg att emma hade gjort det här så fick själv lust :)

Skriv 'jag är en' +

Första bokstaven i ditt förnamn:

A- korkad
B- blond
C- störd
D- porrig
E- sexig
F- het
G- rolig
H- underbar
I- söt
J- gullig
K- vacker
L- killaktig
M- Bitchig
N- Undersmart
O- Gangster
P- Fantastisk
Q- Populär
R- Puckad
S- Översmart
T- Söt
U- Ful
V- Tjejig
W- Fräknig
X- Smart
Y- Dum
Z- Osexig
Å- Cool
Ä- Social
Ö- Osocial

Nu tar du andra bokstaven i ditt efternamn:

A- Bitchbabe
B- Ödla
C- Bitch
D- Rövslickare
E- Gud
F- Gamling
G- Katt
H- Kille
I- Tjej
J- Emo
K- Nörd
L- Alkolist
M- Tönt
N- Spankare
O- Idiot
P- Sexgud
Q- Fotbollsproffs
R- Porrstjärna
S- Sexmaskin
T- Knarkare
U- Prinsessa
V- Prins
W- Punkare
X- Rädd- katt
Y- Hora
Z- Chokladgalen
Å- Tandborste
Ä- Sötnos
Ö- Snygging

Och nu vilken färg har tröjan du har på dig?

Röd- som alltid gör allt för att få knark.
Lila- som alltid kollar på porr.
Orange- som har ett stort ass.
Gul- som vill ha sex med dig.
Grön- som vill rocka.
Rosa- som är bra med händerna.
Blå- som gillar att strippa.
Vit- som alla vill knulla.
Brun- som är väldigt ful.
Svart- som är porrig.
Grå- som alla vill ha.



Jag är en översmart bitchbabe som alla vill ha.

Hämtat cykel!

jeo har vart och hämtat cykeln för ett litet tag sen, typ fick plumsa i sön som var upp till knäna xD
nå verkar inte bli att evve och ellen skulle komma för dom har haft fullt upp hela veckan så dom skulle ta det chill idag, men däremot kanske Mira kommer! :) och det blir ju skoj det.
jojo får väl se vad som händer här näst skriver säker senare vad jag gjort osv xD
puss&kram<33

blöt? ne tror inte det xD

gomorgon!

ja nu har jag vaknat, låter väl bra det:)
så rätt så länge till typ 20 över 11, har märkt att jag vaknar senare och senare. vilket som inte är så bra för då hinner jag oftaste inte gå på promenad.. Men kan säga om jag går idag blir det senare! för det första är jag skit trött håller på gäspar som jag vet inte vad, sen så är min jacka i tvätten!!! nu ska det få bli ren.
nå idag blir det mest troligtvist vara me evve och ellen, blir ju skoj! :D
känner mig hungrig ska nog ta äta på ett tag.
men nu tror jag att jag bloggat klart!
puss&kram<33


droppen!

Det var droppen! Nu tror jag inte ens ett förlåt skulle kunna rädda våran vänskap...
Fan så jävla mkt jag ÅNGRAR att jag lärde känna dig!!
Nu kan då alla minnen me DIG dra åt helvete, dom behöver inte betyda ett skit för mig nå mer!
Du har väl sällan fått mig glad, för det mesta att må skit!
okej du verkar ha tagit bort mig som vän på fb, msn och raderat mitt mob nr. och just när vi blivit vänner igen, och inte har du sakt nått till mig om vrf eller nått, ist har du bara gjort det utan att säga till mig, så jag har trott att vi vart vänner osv. sen helt plötsligt ser jag att du tagit bort mig som vän på fb..det tyckte jag var dissat.. och så nu har jag fått veta av en att du tagit bort mig från msn och raderat mitt mob nr.
Jaja men som du vill, och jag nu, så är vi inte vänner, jag har stängt dörren!
För nu tänker jag gå vidare, och den här gången utan dig! för det klarar jag nog av!
känns redan bättre!


fredag 09/04-10

Har nyss kommit hem från ötå, har vart me Sara och Ida skiit kul :D
först så for vi till Sara en snabbis sen till Ida och åt tacos, gött!(y) och så körde Idas syrra oss till Sara.
Efter vi vart hos Sara ett tag for vi till byn. typ gick omkring lite här och var, vi var typ in på konsum och tog egobilder xD sen var vi utan för frippes för Ida ville inte gå in eftersom hon igentligen inte fåre och e rädd att nån ska tjalla.. sen så ringde hon sin syrra och fråga om vi kunde få cruisa(stava?) me  dom, och det gjorde vi :)
hade iaf en underbart skoj dag me tjejerna!



egobilder på konsum xD

jaja men puss&kram :)<3


Hejdå!

Okej jag trodde faktiskt du menade det när du sa förlåt men hade fan me fel!
Du är så jävla patetisk, dög jag bara som vän när du gillade mig? bara för att du tappat känslorna för mig betyder det att vi inte ska vara vänner mer? Och att hålla på tro att jag blir avis på dig för att du e bortskämd, skulle fan me inte tro det!
hallå du är 12 fyller 13 livet går inte ut på att få ett jävla ligg!! det är väl det enda du tänker på, att festa, strula och få ett jävla ligg?! du är fan me patetisk på riktigt!
du beter dig som en 5åring du kan inte ens byta sängkläder...
sen verkade också som om du ville bli vän me mig bara för att få låna min spotify.. och det kan du glömma!
Jag trodde och ville mkt gärna vara vän me dig under sommaren också men vette fan om jag klarar av dig..! 
du sårar mig gång på gång.. :(
trodde du fattade vad jag skrev till dig och ändrade dig för det.. men nej!
nej fan nu är jag less på dig, så från min sida så e våran vänskap över, om inte du säger förlåt och menar det på riktigt!
HEJDÅ!



yey!

okej blev ingen nemo promened:(
men har iaf ätit och duschat, och så har jag gjort i ordning mig för att fara till ötå :)
ska vara me ida och sara skojskoj.
bussen gåre om typ en halv timme, så har en liten stund som jag kan vara på datan osv.
haha när jag gjorde iordning mig så hitta jag en liten flaska glitterspray, så tog jag och spruta i håret, fungerar bra som hårspray volym på en gång men samtidigt glittrar det . snacka om att ha tråk :D
iaf nu få¨r jag väl gå med mitt glittriga hår... så hörs vi puss&kram :)<33

Gomorgon

ja nu har också jag vaknat, ska snart ta duscha och sen gå på promenad me Nemo:)
jeo märkte för ett tag sen att jag var ensam hemma eftersom syster har stuckit till happis inatt, och jag som skulle behöva låna kläder av henne -.-' haha.
nå idag måste jag ju vara me nån, specc när inte Sandra e här kommer ju dö av trist het annars!
ne ska ta äta och sen hoppa i duschen.
puss&kram<3

Nått fel med ... ?

börjar undra om det är nått fel med mig.. på nått sätt så lyckas jag alltid bli ovänn med alla mina vänner jämnt och ständigt, så nått jävla fel är det med mig! :(
inte säker på om jag orkar mera, klarar inte av livet snart..
Allt jag gör blir fel, men det är ju inte så det ska bli...
dom enda jag inte hamnar i bråk med är nog Nemo och Kasper<33 dom två måste nog vara mina riktiga bästa vänner och morbrödrer <333

kasper<3

nemo<3

Blåbärspaj

Igen...
här tidigare idag var jag sugen på blåbärspaj men så fanns det inge marsansås :(
och för ett tag sen så frågade Sandra om det fanns glass och då kom jag på att man kunder göra blåbärspaj och ha glass till, och så fick det bli:D
jag började med å se om det fanns ingredienser till smuldeg som är så lätt och det fanns exakt 5dl mjöl som det ska vara, TUUUR! aja så började jag göra den dära smuldegen, moffa gick ner till källaren och hämta blåbär sen när han kom upp så värmde vi blåbären för att när dom vart i frysen och sedan smälter isen blir det en blåbärspöl av det hela så när all is smält så klämde vi ut blåbären och hälde saften i en kopp som jag drack upp, gott, surt och nyttigt! :D
sen la vi in pajen i ugnen, när den sedan var klar så serverade jag den med glass, mkt gott!!
    
pajen

blåbärssaften

ja det var min blåbärshistoria :D
pussar&kramar<33


har jag inte ruttnat färdigt än?

Nu bloggar jag igen.. men finns inte mkt att göra när man håller på ruttna sönder här..
Asså jag har vart här sen måndag och har inte ens än vart me nån!! får damp snart, vill ha nått att gö nu!:@
hoppas det blir ändringar på det redan ikv, men annars måste det göra det imon för annars, vet jag inte vad jag gör. Säg nått jag kan gö? det här är inge kul:'( vill gö nått nu! det är inte bra för mig det här förstår ni, har ju typ bara suttit och nött data och hur bra är det på en skala? mkt dåligt!
Har gjort en bakbok men teipen blev slut och har inge mer recept å lägga in.. vill ha blåbärspaj!

boken framsida :D

enda receptet och det är min och evves special ! :D<3

men nu göra nått annat än å dampa på bloggen pussar<3


Promenad!

"åh nej nu bloggar hon igen!"
ja ni nu bloggar jag igen, burkar inte blogga så här mkt vanligt men just nu får det väl vara ovanligt:)
jeo som ni ser så har jag vart på promenad, som jag sa att jag skulle. Men först var jag och åt som jag också skulle så jag har följt schemat rätt så bra, eller hur? ;) jaja men på promenaden med Nemo var iaf rätt så skönt, vi gick en liten bit förbi familjen Svan och det är ju rätt så duktigt av oss. Och sen när vi var på väg hem (en liten liten bit från huset) kom Kasper och mötte oss, snacka om att han mijamar(stava?) högt. och nu så vet jag inte vad som kommer hända här näst? Förslag? nån som vill vara me mig? aja men hör av om nån vill vara me ;)
här kommer lite bilder från promenade:
Nemo drar i kopplet på nån äng ser ut som ett spökhus Nemo rullar sig i snön och Kasper kom och mötte.
nå det var bilderna, kanske skriver mer idag, äh det gör jag säkert ;)
men pusshejs<3


Klockan 11.52 nu är den 12.36

Godmorgon allesamman! :)
jag vaknade lite efter10 sen har jag legat och dragit mig i sängen ett bra tag ändå, skit skönt ;)
Sen har jag suttit framför datan och försökt göra en header (inte för att jag ska använda den tror jag men gjorde bara för skoj skull). Den blev rätt så bra men det var väldigt tjorvigt, gjorde jag vet inte hur många grejser jag gjorde till den!
Ska väl ta och äta frukost eller lunch rättare sagt på ett tag, men först ska jag blogga lite grann i denna lilla blogg!
Efter frukost, hmm, lunchen nån gång ska väl jag gå på en promenad med Nemo, det blir väl bra det ;)
Jag känner mig rätt så duktig när jag börjat gå på promenad! men det håller nog bara nu när jag är här i mitt älskade HEDENÄSET!(L) Hemma kommer jag säkert int gå så mkt eftersom vi inte har en hund och om man skulle ha en hund skulle det ju vara ett måste att gå på promenad, och om man går med en hund blir det inte lika jobbigt som när man måste gå utan, på nått konstigt sätt fattar iaf själv hur jag menar men kanske inte helt när jag skriver det på datan ^o). jaja men till sommare blir det mkt att gå på promenader iaf både hemma och här! som förra sommaren så gick jag me Nemo nästan varje dag när jag var här i hedenäset, och inte bara en gång om dan utan 2-3 gånger! kände mig duktig, och vist var jag det:D
Sen Hemma förra sommaren cyklade jag jevligt massa till Amna och Yazza och tillbaka, men nog gick jag också.
sen på sommaren kan man ju också bada och det är ju jätte bra när man simmar! Jag kan säga att jag älskar att bada i älven, det är så himla skönt fast om det kan vara kallt vatten, men vad gör det? jag är inte precis en badkruka!
Sen annat men sommaren är ju att vara i "paradiset" mitt och Yazzas favvo ställe hemma nera vid älven, där brukade vi sitta på en stor sten och bara titta ut över älven och bara prata om en massa. Vi brukade prata om vad vi mer skulle göra på sommaren, om vad berätttelser vi skulle göra handlade om. ja en massa! Vi brukade alltid sitta där till vi blev less men oftast stack vi när två gubbar från finska sidan jämnt och ständigt skulle fara me båten och fiska (ibland var dom rätt så nära oss):S, Men "paradiset" snart kommer vi igen!:D.
Sen när man målade huset och fick pengar för det. HAHA jag och Amna kan göra en trist målardag till en rolig målardag! Jag kan se framför mig när Amna står och målar och beter sig som en tant, HAHA! sen för att göra målarkläder lite finare med lite handavtryck lite här och var. Och när vi doppa händerna i målarburken och gick ner till älven och tvättade bort det, såg ut som blod i vattnet som om vi hade mördat nån HaHa :D kan säga att det var otroligt skoj!
Sen när man far till Tromsø på sommaren! Förra sommaren var vi i sommerøya och tältade en natt, så otrolig t fint ställe vill jag lova er. men sjukt mysigt på kvällen/natten:) sen dagen efter tror jag det var, när vi iaf var hemma hos mamma och Tommy så får vi till Tromsdaln och for upp med fjellheisen upp till fjället och det var otroligt fint å vara där! sen har man vart mkt på stan och vart me Emilie och när jag sov över hos henne och hennes föräldrar var på bröllopsfest till nån så kom Johnny dit (första gången jag träffa han) jaja men vi hade det iaf skit skoj! Sen alla andra gånger jag vart me dom (och en massa andra):) Jo var ju också me Nora en dag, typ kom till henne vi 8tiden på morgonen -.-' men min mamma och noras mamma hade pratat om det så.
Men jag och Nora hade det kul iaf:)
Så när vi var i stockholm, så himla kul, tänka två veckor. var på stan, grönalund, Arjas stuga, se fladdermöss, båttur. skit KUL!
sen pajala och ötå marknaden, som så roligt å vara på dom! Längtar till Marknaderna.
och grillfester, sola, sena mysiga ute kväller och vad mer man kan göra på sommaren! ja jag längtar helt enkelt till sommaren, men så klart inte till alla mygg och knott -.-' dom kan dra.

Oj nu har jag skrivit mkt om sommaren 2009 och en massa annat! :) måste ju ta och äta nån gång.


Paradiset!

Sommerøya!

Från fjället (ser tromsø där nere)!


och tillsist min header grej :D

ja det var lite bilder det! men nu fan ska jag ta och äta men det var rätt så kul å skriva lite.
ps. kommentera gärna vad ni tycker, eller vad ni själv brukar göra under sommaren.
pusshejs :)<33


Helt slut!

hejsan igen ni där :)
var ju på promenad me syster och hunden här tidigare vi gick till skolbacken och tillbaka, Det snöade skit stora snöflingor och det var mkt fint men som synd var fick man ingen bild man ville ha :/
Sen har jag vart i ötå, skulle vara me isse men han dissa sen så hade inte wat tid, ida var i happis och sebbe hade inte på mobilen så jag gick runt byn i över 2timmar! tillslut gick jag och satte mig och vänta på bussen i en halv timme typ.
så motion har jag nog fått idag det vill jag lova er:)

Var vaken till 1 igår gjorde om lite bilder sen titta jag lite på bilder när nemo gubben var en liten valpis, saknar den tiden:') ska strax ladda upp lite bilder som vanligt dårå.
Oj som ni kanske ser så har Amna gästbloggat här men inte bara gästbloggat utan fixat smilys till mig :D bra va? (y)
  
bilder från promenaden me sandra och nemo






Om gjorda bilder ;)
  
Nemo valp bilder!

ne vet ni vad? nu belv jag sugen på lite glass och vill ni veta nått mer? Jag vill ha SOMMAR NU! är trött på den här skiten... Jag har fått åka Slalom och skoter och nu är jag nöjd! nu kan sommaren komma.
Eller hur vist är det dags för snön och smälta bort, solen att värma oss bruna, isen att lossna, blommorna att blomma. och allt annat sommarhärligheter att komma fram.
Men tiden går som så himla fort också knappt att jag han märka att det var mars så var det april helt plötsligt och efter april kommer ju maj och då ska vi till Tromsø på 40års kalas. Sen helt plötsligt blir det juni och då är det skolavslutning och vipps så är sommaren framme igen! fan vad härligt :D
Ja ni hur blev det med min glass nu då? har som suttit här och skrivit om längtan till sommaren!
ja nu ska jag nog gå och ta den dära glassen.
pusshejs<33

Godmorgon!

Godmorgon allihopa!
har ni sovit gott? det har iaf jag jag gjort :)
men när klockan ringer och man ska upp sover man ju så klart som bäst! men jag har iaf lyckats ta mig upp från drömmarna och sätta mig fran för datan och börjat skriva detta blogg inlägg.
Jag har vart och väckt syster men undra om hon somnade om? ska gå kolla snart igen.
När min kära syster orkat kliva upp från sängen så ska vi på en morgon promenad med Nemo, fast synd är så är inte vädret lika härligt som igår, för det snöar. Nu är jag så himla less på den här eviga snön ska det aldrig bli sommar?! 
Jaja ska väl ta och se om Sandra lyckats  ta sig upp eller inte :)
så pusshejs<33 kanske skriver ikväll!<3 

ibland är min syster väldigt knasig xD

hejsan!
okej detta inlägg kommer inte handla så mkt om vad det heter hade bara lust att säga lite fakta :D
Idag har jag vart på en låååång promenad me Nemo :) härligt! gick typ 8-9km, känner mig rätt så stolt!
men tror inte promenaden hjälpte så mkt eftersom jag suttit och nött data jävligt massa efter det och sen har jag och syster sandra gjort chokladbollar och plättarxD
Jag har också lärt henne picnik och det tyckte väl hon var skojigt.

           
bilder från promenaden :)
      
lite blandade bilder från idag:)





Bilder jag gjort om idag :)

som ni kanske märker gillar jag och ladda upp bilder:) men jag gör det oftast för ni läsares skull eftersom jag gillar att läsa bloggar med bilder.
Men hoppas ni läsare gillar min blogg osv:)
fast det känns nästan som om ingen läser när typ ingen komenterar nått :/
men ska iaf fortsätta blogga :)

Sen som ni sett har jag fått besök i bloggen av Amna som gästbloggade här igår :P
ska bara säga att man blev tårögd av å läsa det och mkt fint ändå :P

jeo nu har jag nog bloggat klart denna dag, men vill ha nått mer intressantare å blogga om ge exempel på vad ni tycker är intressant å läsa om :)
pusshejs<33

slalom-chilla-mat-bada-chilla(y)

heeeejsan :p
idag har man åkt slalom hela dan(y)(jag,pappa,johannes,elsa,jonna,emma,arvid,robert,annte,gabbe,katti,jocke,oscar,yazza,noah,vicko,bakr,lovisa och fredric var till pullinki) skiiit skoj  juh, typ hoppa lite lite  :D var helt slut i hela kroppen efter det så skönt å komma till stugan vi hyrt :p och bara slappa(y) sen for fredric och lovisa till ötå och hämta mat =)
efter maten var vi och bada det var också dö skoj:D typ hade lite boll krig och jag vet inte vad, sen var jag och amna där till typ halv 10 :D(Y) hehe och nu tar vi det chill i stugan :)

jag redo för slalom:p

nånstans i backen:p

hade inge bestick så fick äta me grillgrejs xD

skit sött :) nån som somnat =)
pusshejs<333

gald påsk :D

hejhje:)
idag vare typ inga satta barn i skolan, för dom fick vara å åka slalomxD
men iskolan har ändå vart kul.. hmm seriösa lektioner? nej xD typ har pratat me isse i 2 och en halvtimme i skolan :p sen så sista matte lektionen var ingen typ där, vi höll på dampa vid skåpen xD muohahhaha:D
gjort en massa men orka inte skriva me för linda, annte och gabbe  e här så :P

amna blev "våldtagen" av emma som blev "våldtagen" av catti bakifrån xD

amna blev "misshandlad" av typ alla xDhaha


elsa har vart påskkärring :p samlade in typ 500kr nått xD
menska dra nu pusshejs :)<33

RSS 2.0